permulaan hidup baru

March 30, 2008

hari ini sudah genap 10 hari aku meninggalkan tanah air tercinta MALAYSIA utk menyambung pelajaran ke negara yg pernah menjajah kita,JEPUN.. hari pertama tiba di airport narita,tokyo… bangga kerana KLIA kita jauh lebih hebat,gahnya KLIA mmg tiada taranya.. perjalanan ke tokyo dan bermalam di toko hotel utk sesi orentasi bersama kedutaan bermula… seronok!…malam pertama,tiada aktiviti yg drancag..perut dh berbunyi,sume kluar mencari makanan HALAL!.ssh.. naseb baik ade sempai(senior) yg membantu.. setiap kali nak beli mkann mesti baca bahan2 dulu, cukup teliti.. selang 3 ari,kami berpecah dari tokyo ke destinasi university masing2..aku ke yamanashi,sejam setengah menaiki train kaiji 107..tiba d yamanashi, harta pertama yg dibeli but bola dan mofu(selimut tebal) SEJUKKK!!! baru sj habis fuyu(winter) & skng haru(spring) .. asap kluar dari mulut..haha..hingga hari ini sempai2 suma cukup baik,suma sudah saling mngenali.. baru kelmarin aku masuk ke kaikan(asrama) sebelum ni tumpang rumah senior.. tahun depan insyaallah kami pulak yg tolong kohai(junior) kami.. masakan mlm pertama, sardin jek!!tp hari kedua teros masak kari ayam resepi belasah sdiri..hahaha..

setakat ni harta palng mahal basikal mountain bike putih spalding,yamanashi ni bukit n pengankutan utama student is basikal..daigaku(uni) dekat je.. so basikal sgt2 berguna..8hb ni aku akan mendaftar masuk uni, start nyugakushiki(temasya kemasukan pelajar). setiap tahun,temasya ini akan diadakan pada bulan 4,prmulaan spring,kedatangan pelajar baru disambut dgn bunga2 sakura yg kembang sepanjang uni,cukup cantik..dan bermullah perjalanan hidupku selaku plajar university di perantaun.. click utk gambar penuh yamanashi batch 2008

One Response to “permulaan hidup baru”

  1. mysarah Says:

    wah2…best nye duk jepun…..selamat menjadi mahasiswa…nnt kirim2 la gmbr bunga sakura yg kembang tu through ym ek>>>…take care…jg dr n hiasi peribadi k…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: