DEmam tamiya!!!

May 19, 2008

wabak demam tamiya makin melular kat daerah kofu,yamanashi. macam biasa setiap permainan ada musimnya.dah jadi macam bermusim. macam kita kecik2 dulu kan??aku pon ikut samalah demamnya. teringat ketika darjah 6.aku pernah berpuasa dengan lama bukan pada bulan ramadhan.semua kerana ingin membeli kereta mini 4WD TAMIYA.akhirnya aku berjaya miliki kerata tamiya blazing-max prism blue special+enjin ultra dash. tp semasa ptandingan mmg agak ketinggalan dgn peserta lain.biasalah,x mampu sgt nak modified power2.ketika tu memang musim kerata mini ni.siap kat tempat aku ada pertandingan lagi.banyak jugak aku habiskan duit untuk hobi ini.kecik2 dulu pernah bt litar lumba sendiri dengan kayu buangan dari kilang perabot sebelah rumah;p

minggu lepas aku ke kedai tamiya di yamanashi n. ternampak kerata lama aku,jenis yang sama.aku terus beli siap dengan enjin lama aku lagi.set lengkap yg sebijik dengan aku beli 8 tahun yg lepas. lame 2..tapi kali ni mampu laa sket bt setting yang power2 sket.bengkel kereta mini disetiap rumah bermula,litar penentuan yg dioder dr internet juga sudah sampai.perlumbaan bermula…..sekadar hobi yg sudah 8 tahun ditinggalkan..

2 Responses to “DEmam tamiya!!!”

  1. mysarah Says:

    abg sy gila kan tamiya sanggup x mkn kumpul duit nk beli kete ni…mmg giler lelaki ini…sanggup x mkn utk hobi..huuhu…

  2. org sebelah Says:

    indah gamba dari perfomance…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: