alamwalker jalan lagi..

June 9, 2008

so,kali ni kami pg tokyo,jalan2 je.usha2 negara maju ni ape beza sgt ngan MALAYSIA ku tercinta.dengan bus kami pg ke tokyo dlm 2 jam perjalanan,sampai ke shinjuku.tokyo is such a big city and is the busiest city i ever been.manusia kat cini as busy as bee.kalu diberi peluang nak duk cini,aku x nak kot.busy sgt sampai serabut kepala.patutlaa jepun ni banyak hiburan.sume 2 utk hilangkan stress rakyatnya,good goverment.kalu x mmg ramai dh bunuh diri agaknya.maybe ade org yg bleh tahan dengan hidup busy mcm 2.but for me,i prefer peace.hehe.

destinasi banyak bertumpu kekawasan ‘mampu shopping’. bukan sekadar berjalan,juga ingin menambah koleksi barang2 & mengumpul keychin tempat2 lawatan as a bukti pernah pegi kesitu.bukti perjalanan katakan. jauh perjalanan luas pemandangan,banyak keychin.hahaha.antara tempat kunjungan,harajuku,shibuya,shinjuku,& macam2 lagi tempat yg gagal diingati namanya dek kerana nama yang susah disebut,org melayu kan mudah lupa,termasuk alamwalker.hehe

Malam kami habiskan di yokohama. Melihat gelagat pelancong lain dr korea,china & sebagainya.hari ini saja,2 kali kami makan 食べ放題(tabehoudai=eat as much as u like for xxxxyen.skali di restoran raj mahal & restoran Italy.kekenyangan melampaui batasan.haha.

pada hari yg sama,berlaku pembunuhan di akihabara,pusat digital jepun.dikatakan ada org tiba2 menyerang org awam dgn pisau,kalu x silap dlm 5 org mangsa terbunuh.bahaya,nasib baik,kerana kesuntukan masa,kami tidak kesana.akhirnya kami pulang dengan menaiki keretapi express. trimas to sempai mamak & kung pow for taking us to tokyo.bleh sesat jugak kalu xde mereka.da journey ends here.

5 Responses to “alamwalker jalan lagi..”

  1. otromen Says:

    bez ke tokyo tu??..cam x bez je…

  2. org sebelah Says:

    yes ade muke aku lagi…

  3. alamwalker Says:

    7 org laa.

  4. hanafi Says:

    asik gmbr ko dgn sani bdue dating je…haha
    xde gmbr lain ke..haha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: