XPDC fuji

July 13, 2008

BERIKUT MERUPAKAN SENARAI YG DAH BAGI NAME KAT KAMI:

otoko onna
01.sani guntai 01.aishah
02.wakamono 02.farah
03.fahmi 03.helda
04.rahimi 04.adi
05.azhar mufti 05.adilah
06.izwan pilus 06.intan
07.nasrol 07.mimie
08.nazu 08.syahirah
09.sahrul 09.afizah gunma
10.fahim 10.syafiqah
11.izzat 11.didie
12.hanafi 12.izzati
13.zamir 13.jihan
14.nuar 14.syafina
15.hairusani
16.shahril
17.ojan
18.haris
19.boss
20.udin
21.burung(ibt)
22.pami(ibt)
23.mat bon(ibt)
24.mus(ibt)
25.param(ibt)
26.shahril(ibt)

BAYARAN 1MAN YEN

UNTUK APA KORANG BAYAR??

1)makan sebelum mendaki &selepas mendaki(2x)

2)pengankutan pergi,balik dengan bus(kesinambungan dr kenaikan harga minyak,mayb sewa mahal sket)

3)penginapan(bill2 berkaitan)

4)kelengkapan pendakian-torch light,glove,tabung o2,coklat,
air biasa ngan air tenaga,baju hujan,kayu mendaki,dll(pakej kami bagi)

5)transport dr eki ketempat penginapan(minyak mahal)

6)extra service(1st aid kid dll)

APA YANG PERLU KORANG BAWA??

1)KASUT yg selesa bg memudahkan pendakian(pastikan selesa!)

2)BAJU yg tebal(dicadangkan baju utk fuyu)serta apa2 jua utk menahan kesejukan!

3)alas utk tdo@sembahyang

4)duit lebih utk kecemasan

5)bekalan sendiri sikit2

6)beg galas x yah besar2 sgt nnti x larat

DUIT LEBIH UTK apa??

1)kalu pancit,bleh sewa kuda utk turun

2)bayaran utk rumah rehat ditengah2 perjalanan

3)tandas juga berbayar

4)makanan diatas fuji sedikit mahal berbanding biasa

5)sevenior

TENTATIF XPDC

yg jauh dtg laa awl sket(10/8)

11/8/2008 JAM
Semua berkumpul pagi-1430
Pembahagian bento 1500
bertolak ke fujisan 1630
aktiviti bebas(solat dll) hingga 1930
mula mendaki 2000
12/8/2008
sampai puncak(jangkaan) 300
bergambar beramai2 700
turun 800
kumpul utk pulang 1500
tiba di nashidai dan makan kali kedua

NASIHAT & PESANAN

1)jgn terlalu yakin,pastikan anda training juga utk fitness!!

2)fuji adalah gunung berapi,maka laluan penuh dgn batu(keselesaan kasut ptg!!)

3)musia biasa fajisan bersalji kecuali natsu.tp still sejuk hingga 1 darjah(pakaian)

4)hantar nama penuh,alamat,dan no alien card utk insurance keselamatan

5)BERSEDIA MENGHADAPI CABARAN FUJI 2008!

sebarang pertanyaan-hantar saja comment dibawah.insyaallah secepat mungkin dibalas

41 Responses to “XPDC fuji”

  1. abdusfauzi Says:

    hmm.. saya nk ikut boleh?

  2. desolation_sanctuary Says:

    naik kuda rape?
    jom naik kuda ramai2!

  3. syafiqah Says:

    slm wbt…..
    we, korg ni kan, dah dua tahun dok same skul(aaj). eja name kte gurai pun tak tau ka? aiyo!!!! haiz!!!!!
    pe da….!!!!!

  4. alamwalker Says:

    1.bole2
    2.kuda dlm 1man gurai
    3.gomenne..SYAFIQAH.ok2 minna igt 2!

  5. nznk Says:

    salaam mengade…

  6. f4h1m Says:

    Salam.
    Hmm, takkan takde rancangan nak bwk tetamu2 jalan2 kat area yamanshi kot..

  7. T06MI044 Says:

    Kuda juz time turun je.Nek xde kuda.Kuda pon x larat nk bawak korang.

    Kalo nk naek kuda seko tuh, mahal jgak rasenyer. 1man (xpasti..tp dgr cite).Yg kuda seko tuh… distance die bawak pon jauh.

    2nd option.. kete kuda.distance yg dier bawak dekat jer.coz jalan landai kat Fujisan tu pon xbnyk.Yang kete kuda tuh.. 2000 yen sorang.Konpem. (xtau la kot minyak nek harge, tmbang kete kuda pon nek jgak). Ijou

  8. jahagifu Says:

    assalamualaikum.
    makanan sebelum xpdc ditanggung penganjur? (kalau datang awal)

  9. f4h1m Says:

    Seolah2 encik “jahagifu” nak bermalam dua dulu..
    ^_^

  10. alamwalker Says:

    kalu dtg awl kene tanggung makanan sdiri.tp tgk la budi bicara kami ye.insyaaallah kami bwk ke tempat mkn

  11. alamwalker Says:

    kasut 2 ade cadangan bwk yg pakai buang tp selesa, jangkaan akan hancor lepas daki

  12. desolation_sanctuary Says:

    dtg awal dpt makan free
    ramai2 dtg awal ar jom,habiskan duit penganjur
    yamanashi xde tmpt shopping,jadi duit drg byk gle
    fahim,hari tu kan dah g yamanashi,xkan x sdar kot kat yamanasshi hanya ada bukit gurai je,mana ada spot nak bjalan,kodomo no kuni ada,nak g agi?

    kasut pakai buang tu yg camne?contoh2.

  13. jahagifu Says:

    penganjur kene la jaga kebajikan peserta..
    bw kasut buruk, nnt kalau dah hancur, penganjur bg ganti.

  14. T_T Says:

    azhar…klu nak soh penganjur ganti semua,bek x yah…sendiri nak nek,silalah tanggung sendiri….:)
    kalau semua nak free,susah la penganjur…..bawak la duit lebih bagi yang datang awal…klu risau makan,bawak makanan sendiri bagi yang datang awal…tapi bab kata haris “tgk la budi bicara kami ye.insyaaallah kami bwk ke tempat mkn” tu pun da kire ok…:)

    kepade yang kasik comment tu jgn la anta comment yang tah pe2@spam…anta yang penting je…penat org nak bace nanti….k..onegaishimasu…

  15. ファイ Says:

    klau nk bermlm lg kt yamanashi lps daki fuji-san leh?
    huhuhu sbb igt nk gi jln trus kt tokyo (^O^)

  16. org sebelah Says:

    jln2 fujikyuu aftr fujisan~

  17. afiza gunma Says:

    sape afizah gunma?nape ye je ada title gunma?

  18. hanafi Says:

    nk komen, jikoshoukai “lelaki ini” tu xpenting rasenye..hahaha
    kalo pancit bleh rehat maximum brape lame utk mcapai matlamat smpai waktu terbit fajar?

  19. alamwalker Says:

    1.nak g tokyo?nak stay lepas daki bleh je.no hal la member2
    2.kasut pakai buang 2 kire yg murah cm kat D2.janji selesa
    3.kalu pancit nak tdo jap pon bleh tgh2 jalan.+-sejam
    4.sbb hafizah ade 2 org.takut confuse.

  20. hanafi Says:

    jap, kalo aku stay kat ats tu tp korg dh blk, cmne nk trun blk….kne naik kuda je ke?
    jln trun ade 2 kn, ke yamanashi dgn ke shizuoka,,,kalo trun ke shizuoka pasrah la aku nti…

  21. alambina Says:

    haris… knape aku x pegi?

  22. alamwalker Says:

    1.weh p.kanji YAMANASHI gurai.hapal laa.山梨。hah igt dlm otak.tp better gerak skali ah.nak dok atas lame2 bt pe??lgpun kan natsu,kul 7 gurai mmg dh start panas.yabai gak panas2 nak jalan.
    2.ko nak p ke??alambina?fabio sengal!

  23. hanafi Says:

    ade burung pegi gak ke..? Aku pon nak bawak gak. Aku bela tupai.

  24. f4h1m Says:

    Lawak ape kau buat ni napi…

  25. hanafi Says:

    taik…sape pkai name aku ni….
    siut je….
    ape burung tupai…siut je…
    ni mesti fahim yg buat ni, pastu saje2 nk kutuk aku kat sni..haha

  26. afiza gunma Says:

    nanti nak g yamanashi nak trn kt eki name pe?nk g tmpt kumpul cane?

  27. alamwalker Says:

    naik train turun di 甲府駅。(koufu eki).sampai di eki nnti kami akan ambik.pengankutan ke tempat penginapan disediakan. sampai je bleh col mane2 antara kami(line AU)
    1.haris-o8o-5457-2810
    2.sani-090-9346-2002
    3.shahril-080-5860-5227
    4.ojan(ibt)-080-5383-3788

  28. =softbank Says:

    AU by KDDI….

    kalo gi yamanashi… keitai softbank bole d aplikasikan x?

  29. alamwalker Says:

    .mestilah bleh gune softbank

  30. pelajar yamanashi Says:

    “musia biasa fajisan” salah eja….betulkan lah…segan dak yamanashi je ni….

  31. mongolia boy Says:

    pakai kasut buruk dah la…ble turun buang ksut 2…cr yg pki buang ja…xyah mhl2…nati kotor gak ble nek…


  32. leh guna softbank ek… tapi nape bdak yamanashi pky au… nnt nk call susah r… misscall leh?

  33. alamwalker Says:

    col je laa kejap.x effect pon scholar 2.

  34. mas Says:

    aku nk ikut gak weiiii!!!!

  35. topanmoon Says:

    naaaaaaaaaaaak ikot! =)

  36. lelaki bermaruah Says:

    “Kasut pakai buang” tu ada jual kat sane(yamanshi) tak? Aku ingat nak beli kat sne terus ar…

  37. =softbank Says:

    selesa x kasut pkai buang tu?
    ak pon igt nk bli kat sna…

  38. guile Says:

    mcm ad byk perhentian sblum sampai ke puncak kan…this time kite only sesame kite or including hokano gaikokujin??quite interesting

    how about pnginapan??is it any information berape harge sekali masuk ke,ape ke??just would like to estimate berape nak bwk…


  39. xde henji pon pasal kasut pakai buang tu… pejalan alam… mane ko…

  40. alamwalker Says:

    1.kalu bleh bwk laa kasut sdiri terus.x sempat nak beli kat cini.kasut pakai buang 2 act maksudnye kasut yg murah,kalu rosak,buang x kesah.paham??

    2.kali ni kite2 je.bdk2 melayu je.tp of couse laa dlm perjalanan akan ade gak trip dr org2 lain.penginapan kat atas bukit ade.tp kite x kan tdo sane coz jikan mondai.kalu cm penat n x nak teruskan je akan stop,bayaran dlm 1man satu mlm.kite naik,rehat tepi2 je,n turun.mokuteki tgk fajar terbit.

    3.sory2 aku br blk dr kyoto.kasut 2 plz cr kat tmpat sdiri,kami x sempat nak bwk g beli.

  41. majoko Says:

    waAaah~ chantek giller gambar atas fuji.. langsung x berkabuS.. jeles2


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: