TERINGIN NAK MANCING~

July 27, 2009

Untitled-1 copy

AKAL

July 17, 2009

July 8th, 2008 by zizaluziza

Ada orang tua badan (umurnya) tapi muda akalnya

dan ada orang tua akalnya tapi muda badannya (umurnya).

-lu pikir la sdiri!-

English

July 14, 2009

ok… aku ade crita ade sorang suami die tngah cakap ngan isterinya die cakap camni “yang bleh x i kahwin dua lagi?”

isteri dia balas “Nape kena kahwin dua lagi?”

suami die plak cakap “sebab”

“isone x cukup

“istwo skit agi

“isthree baru bleh” (is bermaksud istri)

(kalau plural kena ada S kan?) istri nya balas “sorang mampu”

“dua org mampus”

mampu – Singular

Mampus-plural

-copy paste je ni..jmpe kat komen kat youtube-haha

-moral-kene pandai br hidup bahagia-

MENTERA BERADU

May 21, 2009

M. Nasir feat Malique – Mentera Beradu

Bismillah!

(M.Nasir)
Gerakkan Hati… Hati gerakkan… Pandanglah aku.. aku lah dia..

(Malique)
Kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
hanya berbual makan angin kembung perut mual…
resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
ku schizo paranoia takut pecah tembelang

(M.Nasir)
Pecah tembelang… peta dah hilang… bangau dah pulang… suara sumbang..

(Malique)
Lidahku kaku tak selicin kuku
teman baikku buku
bini ku pena.. tak pernah lena
aku suka mengintai pantang ditenung
berakhir pertelingkahan dalaman
pasti belum

Ikut gerak hati.. pena melayang
dilihat dua layang pandang
tak lah sekarang
takat meradang
tanya.. abang gedang, apa barang?
badan macam badang
main macam belakang parang

Kuhunuskan keris musuh ada pistol
tradisi kekalkan adaptasi harus betul

tujuh baris keramat tujuh garis penamat
baik berpada biar jahat asal selamat

(Suara Latar)
Ramai saudaraku yang baik telah dipijak

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak bawa tangis bawa resah rebah rindu yang terkumpul semua birat dan kalimah semua janji yang terikat lebur disisimu

(Malique)
Yo! ijazah terbaik datangnya dari jalanan
dari pengalaman bercakap dan bersalaman

konflik motivasi cuba medatasi
positif dan benci jadi inspirasi pagi

Peduli itu interpretasi basi pekakkan sebelah
halang biar keduanya muka cantik
soalan bodoh yang ditanya jadi melodinya
lebih hina dari zina

Lu bikin dosa ku bikin prosa
testosterone testarosa
citacita sosa kl kl kosa nostra
jalan berliku ku harung roller coaster
gah sentosa tiada penyesalan
luas pandangan jauh dah berjalan
tak sempurna masih ada kejanggalan
gagal merancang, merancang kegagalan

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak bawa tangis bawa resah rebah rindu yang terkumpul semua birat dan kalimah semua janji yang terikat lebur disisimu

Kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau

(Malique)
Naik bukit angkuh cakap ayah jangan risau
turun bukit pucat dengar tiga miaww
kucing bawa tidur rimau bawa igau
masuk tempat orang bawa otak bukan pisau
tolak pintu gua tiga kerat tenaga
kosong tak dijaga sampai datang tiga naga
ingat nak berlaga tapi tak kan boleh menang
menang dengan otak tak mesti dengan pedang

Sebelum jadi bangkai ikan koi renang renang
pura pura salah jawapan untuk naik berang
panggil lima kawan atau biar pergi laju
risaukan pekara remeh kita tak akan maju
muka sama hijau hati siapa tahu
merah dah menyala pasti mati siapa mahu
gagap tiga kali bercakap benar saja
bulan terang ramai yang keluar buat kerja

(Malique + M.Nasir)
Panjat pokok buluh cari tukun air terjun
naik sampai nampak dah terpegun turun
tiga ular ikut lompat atau paut
kalau lari mati jika jerut maut

(M.Nasir)
Awan mendung yang berarak
bawa tangis bawa resah
rebah rindu yang terkumpul
semua birat dan kalimah
semua janji yang terikat
lebur disisimu

Puisi hati mu… hati mu puisi
palu hati ku palu hatiku

(Malique)
Kulit tak besalin walau saling ganti baju
pandang sini pandang sini
ku berbahasa baku kata kata nahu
himpun jadi satu
mantera beradu dengan irama dan lagu

(Suara Latar)

its our 9th besday guys!! rindu siot kat korang!!

NESPRAY spam!

sayalah permata,

anak kesayangan,

kebanggaaan ayah dan ibu,

saya dibesarkan dengan kasih sayang,

hanya yang terbaik untuk ku..

menjadi harapan dimasa hadapan,

sayalah anak yang cemerlang!!All for 1,1 for ALL!!

E.X.A.M.I.N.A.T.I.O.N

November 7, 2008

pic

dh smpai musim exam before kite cuti~

Cekal mom HASNAH:br abes exam kenaikan pangkat,apa pon resultnya,kami sayang mama.

Abgku MOHD FAHDI:gud luck utk final exam ni!relax2 laa nak g intern pon.haha.gud luck bro!

Adikku MADHIAH:SPM is just around da corner..11/11. GOOD LUCK GIRL!! (theres sumthing waiting 4 u!);p

Last HAMMAN:PMR dh abes,relax2 dulu..play hard man!!haha(sementara masih mampu)

Dan semua member2 nashidai! gud luck utk mid sem exam! gambare minna! ik3x!

blaja

~batuk~

October 27, 2008

    huih,dah lame upenye tak update blog..dh mcm2 bda jadi.tp takkan nak tulis semua.jawapan kepada semua org yang bertanya kenapa lama tak update blog,dan nak tau ape yang lelaki ini buat dalam kehidupannya sentiasa.jawapanku mudah~

ini bukan ‘dairi seorang lelaki’.

lepas ni akan lebih rajin update blog..;p