HuJaN

May 8, 2009

Now,it raining outside..naik main futsal pon x leh.

time2 cmni la teringat lagu yg penah diajar kepada kami kanak2  tuition english teacher Wan Besah(1995-2000)

RAIN, RAIN,

GO AWAY,

COME AGAIN ANOTHER DAY,

LITTLE CHILDREN WANT TO PLAY!!

dan disebabkan bosan dalam bilik,ku bermain dgn mainan kegemaranku..hahaha!!

hadiah idrus senseilagi…

repotodan lagi…

toybosan lg~

baca manga laklast2..

ambik buku study sket~x smpai 5 minit

tutup lampu tdo!!hahahatammat

(p/s:letak jarum mouse anda di gambar utk cerita penuh..haha) -sindrom bosan-

Advertisements

aktiviti sepanjang golden week 09

its our 9th besday guys!! rindu siot kat korang!!

NESPRAY spam!

sayalah permata,

anak kesayangan,

kebanggaaan ayah dan ibu,

saya dibesarkan dengan kasih sayang,

hanya yang terbaik untuk ku..

menjadi harapan dimasa hadapan,

sayalah anak yang cemerlang!!All for 1,1 for ALL!!

STRaW-BeR-Ry

April 24, 2009

This year,i went 3 times just to eat the red thing!! 1st trip,with my fren Amir Fikri,and Saiful Afiq,both from tokodai,(univ in tokyo) n also with other 3 senpai,mamak,kungpow,anep..ah and boss, (naseb ko x baito aritu boss..haha). but the price that time quite mahal,awal season lg..1700yen,fuyohh..xpe,time tu tgh kaya lg..wahahaha

LAST ICHIGOGARI 4 MAMAK..

2nd time,my buddies from all over japan!!! bt keje kurang berpaedah ,came 2 yamanashi.. da xde keje gang are..

Sani(nagoya), Jihan(fukui), Hajar(saitama), Ziha(touhoku), dead of idea where 2 bring them jalan2 around yamanashi, so just we just went to some famous places,(xde ah famous sgt,boleh laa).. we col it tokuchou yamanashi.

KAWAGUCHI-KO,FRUITS KOEN,FUJI-Q.

the best part is of couse..MAKAN!!  5days++,hidup with just pow-ing makanan cook by cheff2  jemputan.. also tya byk bda2 baru cam Nabe and ootoya.special thanks 2 didie yg bg tumpang umah even br pindah..weh koraang nnti dtg lg, x abes main lg fuji Q!!!hahaha

LAST trip with new kohai tachi..5 keta skali gerak.. after dis,dont ask me 2 makan ichigo lg!! MAKAN bda2 lain no hal~

dsc_0213

All NeW

April 20, 2009

same2

Dah stahun lebih aku kat bumi sakura ni..dh x reti2 nak blk ke?? hoho..skang ni time usha2 tiket flight nak blk,kalu beli awl dpt murah sket,dengan kekangan wang yg berlaku akhir2 ini..harapnye semua dpt berakhir dgn bereh.. jgn smpai x leh blk sudah..hahaha.my cousin br je dtg nihon,under JAD program..we meet soon ok cik didie..kalu aku ade rezeki lebih..dekat je pon..

well,new sem dh start,x pack sgt sem ni,just byk bda2 yg baru..new sem with new comers in da family,new house,new spirit,new segale-galenye!!

WiNTeR YaSuMi~0~

December 25, 2008

play100x

mochi

餅つき(mochi tsuki)atau maksud yang mudah difahami “pound steamed rice into cake”.khusus untuk pelajar asing yamanashi.pihak ‘daerah iwakubo-chou’ telah mengadakan acara ini. membuat mochi. menarik juga kerana pernah melihat benda ini dalam komik suatu ketika dahulu. mungkin ada yang ingat dan tahu tentang dongeng jepun yang mana kek nasi ini dikatakan dibuat di bulan oleh sekumpulan arnab.rice kek jepun memang agar popular apabila hampir menjelang tahun baru.

mochi aku buat

hari itu juga,semua pelajar asing diminta menyediakan satu hidangan mewakili negara masing-masing. kami ambil makan mudah disediakan dan memandangkan cuaca sangat sejuk tatkala winter hampir tiba,kami sediakan agar-agar citarasa malaysia yang sesuai dengan cuaca.kami juga memperkenalkan baju tradisi malaysia,dan sekali lagi,aku memakai baju melayu yang sama.menyesal tak bawak baju melayu lebih…

ini baju kami..menari~

sempat juga bersama-sama senior daerah(makcik-makcik)menari tarian tradisional kawasan. diiringi muzik dan paluan gendang dari ketua2 daerah(pakcik-pakcik)..

pakcik2tiru

juadahe38282e381a1e381a4e3818fe3828a-1191